Головна » 2018 » Березень » 12 » 6 березня 2018 року
21:08
6 березня 2018 року

З метою ознайомлення учителів початкових класів з основними принципами, формами та методами інноваційних технологій та методикою їх впровадження в освітній процес 6 лютого 2018 року у Розбишівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів був проведений семінар-практикум для вчителів методичного об’єднання вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти Сергіївської сільської ради на тему «Використання інноваційних технологій та електронних ігрових ресурсів в освітньому процесі початкової школи».
У ході проведення семінару учитель початкових класів Кравченко О.В. окреслила напрямки діяльності з питань впровадження ІКТ та ЕОІР (електронних освітніх ігрових ресурсів) в освітній процес, а також поділилася досвідом , який отримала під час проходження курсів "Використання електронних освітніх ігрових ресурсів у початковій школі"
Як створювати ситуацію успіху? Свій досвід учасникам семінару презентувала класовод 1-го класу Козуб Н.П. Досвідчений педагог Надія Петрівна показала присутнім фрагменти відео-уроків, які були проведені у ході реалізації класного проекту «Батьки змінюють професію. Батьківські дні у школі». Виступ учителя справив неабияке враження на присутніх і мотивувало колег активно залучати батьків до участі в житті школи.
Відповідно до програми семінару, учасники мали змогу переглянути інтегрований урок з природознавства та української мови у 2 класі «Весняні зміни у житті звірів. Побудова речень. Поширення речення за питаннями, поданими вчителем. Розуміння змісту речень» та урок математики у 4 класі «Задачі на одночасний рух двох тіл у різних напрямках». Творчі, активні педагоги Левченко І.В , Мартиненко М.О. та Кравченко О.В. своїм професіоналізмом зуміли організувати хід уроку таким чином, що в ньому змогли продемонструвати не лише ефективні шляхи застосування ІКТ, а й створити атмосферу співробітництва та взаємодії учнів.
У кінці зустрічі учні початкових класів разом з батьками та учителем Мартиненко М.О. запросили учасників семінару на презентацію проекту «Колискова пісня, колискова, то чарівна материнська мова» (Родинне виховання у початкових класах). З трепетом та ніжним почуттям виконували колисанки найменші школярі та їхні мами. На завершення заходу учні продемонстрували гостям постановку театру тіней «Ой, ходить сон…»
Підсумовуючи семінар, учасники дійшли висновку: щоб зробити урок цікавим та ефективним, необхідно не лише використовувати електронні ігрові ресурси на уроках, а й урізноманітнювати форми подання інформації, творчо та нестандартно підходити до організації освітнього процесу.

Переглядів: 353 | Додав: Valentina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Контактна інформація
Адреса школи
37330, Полтавська область, Гадяцький район,
с.Розбишівка,вул.Центральна,18



8(5354)55355 rozbishivsjka-shkola@meta.ua
Місцезнаходження