Головна » 2018 » Лютий » 23 » Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою.
00:29
Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою.

  6 лютого 2018 року у світі відзначався День безпечного Інтернету під гаслом «Створюй, спілкуйся     та поважай: кращий Інтернет починається з тобою».
Ми живемо в епоху інформаційних технологій, які увійшли у життя кожного з нас. Ніхто не заперечуватиме, що тепер Інтернет відіграє важливу роль у житті людей. Просто вражає, скільки часу у нас забирає Інтернет...
При цьому діти потрапили в Мережу значно раніше за дорослих. У наш час сучасна молодь вільно володіє можливостями Інтернету та мобільними телефонами, а школярі не розуміють, як без цього жив світ 20 років тому...
Розвиток сучасної глобальної мережі Інтернет дав поштовх у розвитку різного виду страхів для дітей та їхніх батьків.
На даний час Інтернет переповнений відео – та фотоматеріалами сумнівного характеру. Ні для кого не секрет, що там безкоштовно можна знайти інформацію будь-якого змісту.
Сумна статистика криміналістів свідчить, що зростання агресивної поведінки молоді безпосередньо пов’язана із систематичним переглядом сайтів в мережі Інтернет, які демонструють злочинні, агресивні дії.
Серед молоді стало дуже популярним таке заняття, як знімати на мобільний телефон побиття та знущання, які відбуваються в школі, у дворі, та викладати їх в Інтернеті.
Якщо в реальному житті підліткові важко знайти однодумців щодо якогось «незручного» питання, то в мережі охочих обговорити будь-які незручності можна знайти швидко і багато.
Сучасний ефір телебачення на жаль, також переповнений фільмами з насиллям, мультфільмами з монстрами та усілякими жахами, які переглядаючись усіма членами родини хоч якось обговорюються, засуджуються, то блукання Інтернетом відбуваються усамітнено і таємничо, без будь-якого стороннього втручання. Тут підліток сам формує свої уподобання щодо будь-яких проявів людської поведінки.
Це, ще далеко, не весь список небезпек, які чатують на нас в Мережі, тому поговорити з дітьми про «Безпечний Інтернет» ніколи не буде зайвим.

В нашій школі з 5 лютого по 9 лютого проходив тиждень безпечного інтернету. Школярі разом з соціальним педагогом подорожували країною Он-Ляндією, плели небезпечну, темну павутину кіберпростору, створювали особисті обіцянки, що до правил поводження в Інтернеті. Заплановані заходи були націлені  дослідити, зрозуміти, запамятати  позитивні і негативні сторони Всесвітньої павутини, сформулювати та засвоїти правила безпечної поведінки і роботи в Інтернеті.

Переглядів: 474 | Додав: puchkov | Теги: небезпеки, підлітки, інтернет, правила. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Контактна інформація
Адреса школи
37330, Полтавська область, Гадяцький район,
с.Розбишівка,вул.Центральна,18



8(5354)55355 rozbishivsjka-shkola@meta.ua
Місцезнаходження