Головна » 2017 » Листопад » 28 » З 20 по 24 листопада 2017 року
11:54
З 20 по 24 листопада 2017 року

          Педагогічною наукою доведено і шкільною практикою перевірено, що розвиток школяра відбувається не тільки на уроці, але  й  у позаурочний час в атмосфері вільного спілкування, праці, дозвілля. При цьому різні форми позакласної роботи дають змогу врахувати індивідуальні особливості учнів, їх схильності, освітні потреби, мотиви, рівень домагань, пізнавальні та професійні інтереси. Одним із видів такої  роботи є предметний тиждень. Так з 20  по 24 листопада  2017 року у Розбишівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходив  тиждень біології та хімії. Метою і завданнями якого було узагальнити і розширити знання учнів з хімії та біології, розкрити їх значення в житті людини та довести необхідність вивчення  природничих дисциплін; формувати практичні вміння і навички; сприяти екологічному вихованню учнів, свідомому ставленню до власного здоров’я; розвивати творче мислення, вміння логічно міркувати та робити висновки.

      В рамках цього тижня було проведено ряд заходів.У понеділок на лінійці було оголошено про відкриття тижня біології і хімії, учнів ознайомили з планом проведення тижня, а також з конкурсами і умовами їх проведення.

* У вівторок учні 3 – 4  класів під час проведення вікторини «Знавці рослин»  проникли у загадковий світ рослин і визначили, у чому ж їх таємничість. Діти із задоволенням  розгадували кросворд, загадки про дерева та овочеві рослини, відгадували за описом лікарські рослини, упорядковували прислів’я та приказки, повторили правила поведінки у природі.    В кінці заняття  учні поділились враженнями від отриманої інформації та підрахували отримані фішки, щоб визначити переможців.

      Також у цей день було проведено  конкурс «Ерудити школи єднайтеся!» під час якого учні 1 -11 класів розгадували ребуси, загадки на природничу тематику.

       Учні початкових класів взяли участь у акції «Допоможемо пернатим зиму     подолати». Традиційно діти із класоводами розвішували на території школи годівнички для птахів, щоб потім в холодну пору підгодовувати зібраними восени ласощами пернатих друзів.

*   У середу учні 8 та 11 класів взяли участь у «Екологічному квесті», який складався із п’яти конкурсів. Під час першого конкурсу «Що ми викидаємо, або золоті розсипи смітників» учасники обирали у 16 тестах по одній правильній відповіді. У наступному – «Екологічні анаграми» - з переплутаних літер збирали терміни з теми «Охорона природи». Третій конкурс – «Термінологічний», під час якого учасники повинні були записати якомога більше назв рослин і тварин, які б починалися  з літер слова «біосфера». Завершили змагання конкурси «Чорна скринька» і «Екофото», де школярі називали тварину чи рослину за описом. Переможницею екоквесту стала учениця 8 класу Смаль Юлія, яка набрала  45 балів, за що й отримала подарунок – блокнот для нотаток.

       У четвер відбулася виставка малюнків «Чарівний світ природи» , де школярі мали змогу продемонструвати свої художні та творчі здібності, власне бачення рідної природи.

      П’ятий день тижня був завершаючим. Цього дня для учнів 5 – 11 класів був проведений виховний захід «Хімія і наше життя».  Сьогодні гостро постає питання про здоров'я підростаючого покоління. Рідкісними є випадки, коли діти замислюються над тим, що ж насправді містять продукти харчування, як організм реагує на певні речовини. Складною продовжує залишатися ситуація зі споживанням алкоголю, тютюну і наркотиків серед підлітків. За останніми даними вона просто катастрофічна.

     З метою  ознайомлення  учнів із загальноприйнятими складовими здоров’я, з’ясувати позитивний і негативний вплив продуктів хімії на довкілля та організм людини, вдосконалювати  хімічну мову школярів, виховувати в учнів негативне відношення до застосування алкогольних напоїв,наркотиків та тютюнопаління, бажання і вміння вести здоровий спосіб життя, критично відноситися до своїх вчинків, формувати почуття відповідальності за збереження свого здоров’я та здоров’я оточуючих і був проведений цей захід.

      Нетрадиційність форм проведення позакласних заходів під час тижня біології, добровільна участь у ньому, відсутність жорстких обмежень у часі дають змогу педагогу та учням досягти вагоміших результатів, ніж на звичайному уроці. Адже масовим заходам властиві піднесеність, урочистість,яскравість. Вони залишають значний слід у свідомості й почуттях дітей, відтак мають велику навчально-пізнавальну та виховну цінність.

       

 

 

Переглядів: 366 | Додав: puchkov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Контактна інформація
Адреса школи
37330, Полтавська область, Гадяцький район,
с.Розбишівка,вул.Центральна,18



8(5354)55355 rozbishivsjka-shkola@meta.ua
Місцезнаходження